Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/p34544/domains/suzannevanlangen.nl/public_html/_back_end/_cms_inc/dbConnect.inc.php on line 4
ACT | coaching | Suzanne van Langen - advies en begeleiding
ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een nieuwe, veelbelovende vorm van gedragstherapie, die is gebaseerd op verschillende therapeutische stromingen en op oude wijsheden uit het Oosten zoals het Boeddhisme.
ACT is meer een manier van leven dan een therapievorm die klachten behandelt. Het is een manier om uit je hoofd te komen en het leven vol aan te gaan.
Wat ik als krachtig ervaar in ACT is dat je geen nieuwe oefeningen of technieken hoeft aan te leren om een waardevol en tevreden leven te leiden. Je hoeft ook geen positieve denkwijze te ontwikkelen. In ACT leer je om minder te vechten tegen gedachten en gevoelens, meer contact te hebben met het hier en nu en in actie te komen voor de dingen die je belangrijk vindt.
Je leert je te richten op zaken die je op directe wijze kunt beïnvloeden, zoals je eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over onvermijdelijke dingen, over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn.
Ik ben opgeleid tot ACT therapeut/trainer door Gijs Jansen, docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en schrijver van diverse boeken op gebied van ACT. Hij is de eerste Nederlandse psycholoog die onderzoek deed naar de effectiviteit van ACT.

disclaimer | © 2019 Suzanne van Langen